Je tapijt reinigen? Wij helpen je graag!

Gepubliceerd: 24-08-2021

Je tapijt reinigen? Wij helpen je graag!

Je wil je tapijt graag zo lang mogelijk mooi houden, maar door stofdeeltjes, haren, etensresten en andere viezigheden die per ongeluk op de grond terecht komen krijgt je tapijt heel wat te verduren. Je tapijt op tijd en stond stofzuigen doet al veel, maar niet alles. De oplossing? Je tapijt regelmatig reinigen.

Zo hou je je tapijt proper

Er bestaan tal van huisgemaakte middelen die heel effectief zijn tegen vlekken. Maar voordat je aan je schoonmaak begint, test je het middel best eerst uit op een onopvallende plek, bijvoorbeeld onder de zetel. Zo ben je er zeker van dat het schoonmaakmiddel je vloerkleed niet zal vervagen of  beschadigen. We zetten de meest doeltreffende middelen op een rij:

  • Afwasmiddel

Afwasmiddel helpt je moeilijke vet- en olievlekken te verwijderen. Neem een glas water en voeg er enkele druppels afwasmiddel aan toe. Dep het sopje op de vlek, laat het even inwerken en dep het nadien schoon met water.

  • Scheerschuim

Ook scheerschuim werkt zo goed als alle vlekken weg. Spuit wat scheerschuim op de vlek en laat het een halfuurtje inwerken. Vervolgens veeg je het scheerschuim weg met water en azijn.

  • Azijn

Verder is azijn een goede vlekkenverwijderaar. Meng 1 liter warm water met 2 theelepels azijn. Breng het sopje aan op de vlek en laat het ongeveer een kwartier inwerken voordat je het afveegt. Herhaal indien nodig.

Naast afwasmiddel, scheerschuim en azijn kan je ook bakpoeder gebruiken. Net gemorst? Bestrooi de vlek dan zo snel mogelijk met bakpoeder en giet er een beetje water op. Laat het enkele uren intrekken en dep nadien het bakpoeder op.

Wil je je tapijt een grondige opknapbeurt geven?

Heb je last van hardnekkige vlekken die je met huisgemaakte middelen niet weg krijgt? Of vertoont je tapijt sporen van ouderdom en wil je het graag een grondige opknapbeurt geven? Breng je tapijt dan bij ons binnen. Wij zorgen ervoor dat je er opnieuw van kan genieten! Daarnaast kan je ook voor reinigingsproducten bij ons terecht én staan wij steeds paraat om al je vragen te beantwoorden.

Meer weten?

Wil je meer informatie over tapijt reinigen? Kom dan langs in onze toonzaal te Hamme. We helpen je graag verder!

tapijt reinigen tapijt reinigen