Kerstsfeer in huis: 5 tips om het extra gezellig te maken

Nu december is aangebroken komt Kerstmis alsmaar dichter bij. Hoog tijd om het thuis extra gezellig te maken! De lampjes gaan aan, de kerstboom wordt gezet en de mooiste decoratie wordt van onder het stof gehaald. Kan jij nog wat kerstinspiratie gebruiken? Dankzij onze tips zorg je voor een gezellige kerstsfeer in huis!

Breng licht in huis

De dagen zijn kort, er is weinig daglicht en buiten wordt het kouder. Maak komaf met de donkere sfeer van de winter en breng licht in huis! Kies voor kleine, maar warme lichtpunten: kaarsen in alle kleuren en geuren, leuke tafellampen of misschien is gekke kerstverlichting wel jouw ding?

Een kerstboom, maar dan anders

De traditionele kerstboom kent iedereen. Gooi het dit jaar eens over een andere boeg. Er bestaan tal van kerstboomvarianten die minstens evenveel sfeer creëren. Denk aan een kerstboom uit hout of metaal of steek zelf de handen uit de mouwen en decoreer enkele takken als kerstboom. Wees creatief en je hebt een nieuwe, originele kerstlook in een handomdraai!

Maak het knus met een wollig tapijt

Hoe kan je beter een warme kerstsfeer creëren dan met een dik, wollig tapijt? Het is heerlijk warm aan de voeten en het zit lekker comfortabel. Ideaal om je kerstcadeaus op te openen! Is een wollig tapijt niet jouw ding? Er bestaan tapijten in allerlei structuren, vormen en kleuren. Wat je favoriet ook is, een tapijt geeft je interieur sfeer en karakter en zorgt voor dat échte thuisgevoel.

Werk met winterse kleuren

Je hoeft niet per se met uitgesproken kerstversiering aan de slag, ook met kleuren kan je het gezellig maken. Denk aan donkergroen, warm bordeaux of speel met goudkleuren voor een extra luxueus en feestelijk gevoel. Vervang je oude kussens door nieuwe, winterse kleuren of meng verschillende formaten en stoffen met elkaar voor een extra leuk en speels effect. Laat enkele kleuren terugkomen in een tafelkleed en enkele decoratiestukken voor een op-en-top harmonieus eindresultaat.

Plaids voor een warme winter

Wanneer het najaar nadert, komen de warme plaids weer tevoorschijn. Een plaid is niet enkel functioneel, het voelt ook ontzettend zacht aan en biedt een intense warmte. Daarnaast is het een trendy toevoeging aan je interieur.

Een schaal vol met kerstdecoratie

Plaats een mooie schaal op je kast of op je salontafel en leg er je favoriete kerstdecoratie in. Kerstfiguurtjes, bellen, hartjes, kristalvormen, sterren… alles is mogelijk. Werk af met wat dennenappels of kerstgroen en klaar is kees!

Meer ideeën voor een originele kerstsfeer in huis?

Heb je nog niet alles in huis om een warme, gezellige kerstsfeer te creëren? Bij Verco Tapijten vind je zeker wat je zoekt! Kom langs in onze toonzaal te Hamme en ontdek ons uitgebreid aanbod interieurdecoratie.

Scroll naar boven