Over ons

Een familiezaak met een hart voor tapijten

Verco Tapijten is een familiebedrijf waar de liefde voor tapijten en het respect voor het ambacht met de paplepel wordt meegegeven. Al meer dan veertig jaar lang is Verco Tapijten dé speciaalzaak voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit voor elk budget. En dat voel je meteen wanneer je door de toonzaal kuiert. Honderden tapijten liggen er overzichtelijk uitgestald zodat bezoekers niet alleen zien, maar ook voelen en beleven.

Als familiebedrijf hechten wij veel belang aan het persoonlijk contact met onze klanten. Daarom zorgen we steeds voor een begeleidend woordje uitleg bij je aankoop. Wij nemen uitgebreid de tijd zodat je straks goed geïnformeerd een beslissing kunt nemen.

Even voorstellen

Verco Tapijten is het levenswerk van de familie D’hooge-Vermeir. Vader Julien stond mee aan de wieg van de zaak in 1974. Hij stopt al meer dan 40 jaar hart en ziel in zijn werk. Zijn ervaring in het plaatsen van kamerbreed tapijt en traplopers is onovertroffen. Echtgenote Hugette ontvangt samen met dochter Isabel de klanten in de toonzaal en begeleidt hen bij hun aankoop.

We hopen je vlug te mogen verwelkomen.

een korte Geschiedenis

1945: André Vercauteren richt Tapijtweverij Vercauteren op.

1974: Julien D’hooge treedt in dienst in het bedrijf van zijn oom.

1974: De bouw van de showroom gaat van start – meteen het officiële startschot van Verco Tapijten.

1980-1985: Verco Tapijten organiseert tentoonstellingen om het klassieke handgeknoopte oosterse tapijt voor te stellen aan het grote publiek.

1986: De weverij sluit definitief de deuren. Verco Tapijten focust zich nu volledig op verkoop.

1991: De eerste verbouwing vindt plaats.

2005: De tweede verbouwing betekent een regelrechte metamorfose voor de toonzaal.

Wil je ons nog beter leren kennen?

Kom eens langs in onze showroom